miercuri, 7 octombrie 2009

Prietenii necuvântători



În titlul articolului am scris "necuvântători" dar nu sunt sigură că este aşa.Uneori, am avut sentimentul că de fapt, ei mă înţeleg foarte bine.Animalele de companie, prietenii fără cuvinte, indiferent cum i-am numi, trăirile ce ne încearcă sufletul atunci când vedem în preajmă dragălaşul jucăuş preferat probabil sunt aceleaşi.Nu pentru toţi, din nefericire- am avut trista surpriză să constat că există oameni pentru care un animăluţ reprezintă doar o vietate care trebuie hrănită când îi e foame şi eventual dusă la veterinar când are probleme de sănătate.Nu ştiu dacă o pisică, un căţel, un papagal sau un hamster au suflet dar cu siguranţă pot fi mai "umani" decât mulţi dintre semenii noştri.
Cum să crezi că o asemenea fiinţă este inutilă sau şi mai rău...bună de aruncat în stradă?Un animăluţ simte întotdeauna afecţiunea, şi te răsplăteşte în felul său:se joacă cu tine, toarce sau pur şi simplu îţi dă senzaţia că te înţelege.
Pentru mine nu prea există noţiunea de stăpân , ei îmi sunt doar prieteni , atât de neastâmpăraţi, frumoşi şi inteligenţi că nu îmi pot imagina unii mai simpatici.
Ne ascundem după cuvinte crezând că aşa scăpăm şi de vina de a-i abandona sau pur şi simplu de a le refuza acea fărâmă de atenţie şi dragoste pe care ne-o cer cu atâta dor ...Doar că nu este vorba despre un serviciu pe care îl facem acestor pufoşi cu ochii vii ci despre un schimb reciproc, pentru că un animal de companie este, la rândul său, capabil de afecţiune.În plus prin modul de a se juca, dormi sau chiar prin modul în care ne priveşte ne poate ajuta să ne relaxăm şi, mai ales, ne aminteşte acel adevăr pe care îl ştim cu toţii dar pe care de multe ori îl uităm , şi anume că fericirea stă în lucruri aparent mărunte dar care, în realitate , au un rol foarte important.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,

Am citit materialul dvs. si, observand aca sunteti un iubitor de animale, indraznesc sa va invit la un eveniment dedicat prietenilor nostri cu patru labute! Merita o zi numai a lor!

Te invit sa-ti iei cainele sau pisica si sa sarbatoaresti alaturi de noi, prietenii necuvantatori, Ziua Mondiala a Animalelor.
Daca nu ai, poate te inspiram!


Whiskas si Pedigree te invita la sarbatoarea prietenilor necuvantatori! Vino sambata, 10 octombrie, intre orele 9:00 şi 12.00, la Palatul National al Copiilor, ca sa petrecem impreuna cea de-a sasea editie a Zilei Mondiale a Animalelor. Prietenii tai cu patru labute merita o zi numai a lor!

Te asteptam impreuna cu pisicuta sau catelul tau la un eveniment plin de surprize pentru intreaga familie: concursuri cu premii, jocuri antrenante, consultatii gratuite din partea medicului veterinar, momente de dresaj si,nu in ultimul rand, foto-amintiri realizate intr-un singur minut si inramate pe loc! Te asteptam sambata, 10 octombrie, intre orele 9:00 şi 12.00 la Palatul Copiilor la sarbatoarea prietenilor necuvantatori!

Te asteptam cu drag
Miau&Ham
(Delia Matei)

Fetita Junglei13 spunea...

Am gandit mereu ca animalele cunosc omul cel mai bine.Daca ar putea vorbii,ar spune despre sufletul fiecaruia.Oricum sunt mult mai sincere decat omul.

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy