sâmbătă, 12 septembrie 2009

Despre apă, lacrimi şi foc!



Viaţa e precum o luptă- asta o ştiau şi romanii acum mai bine de două mii de ani.Singura diferenţă este că ei chiar luptau;aveau principii şi jertfeau totul pentru onoare, preferau moartea în locul unei vieţi fără libertate.Surprinzător, poate dar şi imnul nostru naţional păstreză aceleaşi valori:"Viaţă-n libertate ori moarte!strigă toţi."
Ne mândrim cu istoria noastră (cei care încă nu au uitat-o), cu stămoşii noştri -dacii şi romanii ,oameni drepţi şi viteji.Nu deageaba Ştefan a fost Mare şi Mihai a fost Viteazul...sau poate că da?
Privind azi în jurul nostru, întâlnim foarte mulţi epigoni de ultimă treaptă.Doar compromisuri la tot pasul, oameni care uită cine sunt şi de unde vin.Singura noastră şansă reală?Apă, lacrimi şi foc!Să ne curăţăm trupul şi sufletul cu apă şi lacrimi şi apoi să renaştem căliţi de flăcări.
Aşadar acesta este un articol pentru cei care mai au o inimă în piept, pentru cei care n-au renunţat nicicând la vise, pentru cei ce câştigă chiar şi atunci când unii cred, că de fapt, pierd.Un articol despre cei care nu au uitat să lupte , despre cei care mai cred.Despre oameni şi nu despre roboţi.Despre sentimente şi nu despre automatisme.Despre principii şi valori. Nu despre valorea materială a altora.Despre cuvinte simple şi sincere , nu despre poveşti ce maschează realitatea în fraze bombastice.Un articol pentru cei care nu fug de la primul obstacol, un îndemn despre cum ar trebui să fim:oneşti, curajoşi, încrezători şi puternici.
Perfecţiune de durată nu există, nu printre oameni.Dar la noi nu există nici măcar un strop de conştiinţă.Ne-am obişnuit să privim, să comentăm, să ne plângem, să criticăm tot ce există sub soare.Doar atât.Ne complacem în această situaţie, doar e aşa comod să ne bem cafeaua şi să-i judecăm pe alţii!Nu am mişca un deget să facem ceva, să schimbăm şi mai ales să ne schimbăm mentalitatea asta pasivă!
Un articol scris cu lacrimi în suflet, după ce am trecut prin câteva flăcări;vor urma focuri de tabără dar fiecare îşi alege viaţa pe care vrea s-o trăiască.
Pentru cei care s-au regăsit măcar înt-un cuvânt sau două, pentru românii care nu au uitat ceea ce sunt, pentru oamenii care mai cred în valoarea gândirii şi a libertăţii.
Pentru că voi, acestia, deşi nu prea numeroşi sunteţi nişte campioni!

Vescan-suflet de campion
Asculta mai multe audio Muzica

2 comentarii:

Anonim spunea...

intr-adevar,cam putini campioni din pacate.Excelent articol si piesa.

Fetita Junglei13 spunea...

Imi place mult cum scrii si ceea ce transmiti.Ma bucur ca "te lupti cu morile de vant" si nu cedezi "turmei".

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy