joi, 2 iulie 2009

Nevinovat?!


Ana Maria Strauss...este manager la o firmă germană aici în România.Acum aproximativ un an, a lovit o studentă pe trecere.Aceasta a murit la câteva minute după incident.În acel moment se apropia coloana oficială a prim-ministrului.Interesul poliţiei nu era în nici un caz acordarea primului ajutor sau transportarea fetei la spital ci dirijarea traficului pentru ca nu cumva, coloana oficială să fie nevoită să aştepte.Domnişoara Ana Maria, cu un aer foarte degajat se plimba cu poşeta în mână aşteptând probabil indicaţiile poliţiştilor de a pleca şi de a reveni mai târziu la secţie pentru declaraţii.Luată la întrebări de un reporter aceasta devine chiar irascibilă şi răspunde pe un ton care parcă îl mustra pe reporter pentru îndrăzneala lui.A fost întrebată cu viteză circula aceasta răspunde cu dezinvoltură:60,70, mai mult de atât nu poţi să ai!După ce recunoaşte detaşată că a depăşit viteza cu doar 30/40 de km, rămâne la locul accidentului până soseşte salvarea care o duce pe fată la spital, apoi pleacă relaxată.Insinua într-un fel că vina ar fi fost a studentei, care traversase pe trecere şi care era clar o victimă a neatenţiei şi prostiei ei.După ce a murit fără să primească măcar o atenţie din partea oamenilor legii sau a şoferiţei au început procesele.Fireşte, în tot acest timp, managerul a fost în libertate.Acum, instanţa a hotărât că această femeie, a cărei vină este evidentă, este oarecum nevinovată.Justiţia e oarbă, defapt, probabil vede foarte bine.Cu siguranţă a reuşit să vadă banii acestei femei, relaţiile ei cu diferiţi oameni importanţi de afaceri şi cu influenţă în ţară, funcţia ei şi analizându-i cv-ul, a decis să fie blândă, pentru că până la urmă, n-a vrut mă!a fost din greşeală.Doamna Strauss nu va sta nici măcar o zi după gratii, nu e ăsta un regim pentru valoarea ei, are doar de achitat câteva mii de euro.Dar nu, nu îi va da mulţumită că a scăpat şi cu o oarecare compasiune, aceasta va face recurs, pentru că nu e vinovată, va scăpa şi fără aceste despăgubiri.A lovit doar un om pe trecere pe un bulevard pe care circula cu o viteză neobişnuit de mare, nu e chiar aşa grav.Unele state ar da închisoare pentru aşa ceva, dar noi românii, mai lăsăm de la noi, mai iertăm.Aşadar, dacă aveţi o funcţie frumuşică, câţiva oameni de afaceri trecuţi în cv puteţi să vă alegeţi ca hobby lovitul pietonilor.E cam costisitor, dar nu vă faceţi prea multe griji, veţi scăpa uşor.Aşadar, mare atenţie să nu fiţi următorul/următoarea.Oricând puteţi deveni victima unei maşini exotice din care poate să coboare, o Strauss, care, până la urmă vă va scoate şi vinovaţi.


http://www.youtube.com/watch?v=hagCT3XcejE

3 comentarii:

Fetita Junglei13 spunea...

Si 75% din vina o purtam noi, sau cel putin o parte dintre noi. Caz concret, luni la o trecere de pietoni din Ploiesti, semaforul arata verde, vine un “jmecher” atent la telefon si care se considera bila de bowling si loveste popicele, care traversau.Iar daca o popica care nu merge pe principiul “taci si inghite” a ripostat, surpriza, nu doar “jemecherul” ii sare-n cap ci si celelalte popice “taci din gura, nu vezi cum arata, si nici nu ne-a lovit rau”. Tac, ce “plca” sa fac. Astept sa vad reactiile lor cand or fii plini de sange si mai ales astept reactia mamei, care avea copilul in carut.

WildChild spunea...

Vai... Cum se poate asa ceva ? Lovesti mortal pe cineva care traversa REGULAMENTAR pe trecerea de pietoni, si scapi nevinovat ? Ce cauta cu 60-70 km/h in oras, in apropierea unei treceri de pietoni ? Romania.. :-J . Romania - tara tuturor posibilitatilor. Si cazul povestit de Fetita Junglei13 e destul de grav. Nimeni nu a reactionat in niciun fel ? Au tacut cu totii si si-au vazut de treaba ?

Laura spunea...

Din nefericire acesta nu este un caz singular. In orasul Plopeni,(Prahova) acum cativa ani o fata ce mergea sa cumpere fructe pentru tortul propriului majorat nu s-a mai intors niciodata..a murit lovita pe trecerea de pietoni...ce e mai trist e ca soferului vinovat nu i s-a suspendat nici macar permisul de conducere...

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy