joi, 6 august 2009

Forever young...?




Probabil fiecare dintre noi şi-a dorit să rămână, măcar o dată , tânăr pentru totdeauna.Acest lucru se explică datorită faptului că oamenii cred că tinereţea este cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor.De fapt, această constatare apare mai târziu, când lipsiţi de entuziasm şi bine ancoraţi în realitate începem să regretăm acele momente în care eram mai însetaţi de libertate, mai deschişi spre lumea înconjurătoare şi mult mai încrezători în propriile vise.
Această problemă este însă una de voinţă care poate fi remediată cu un strop de efort.Pentru că doar de noi depinde modul în care vom evolua mai departe.Ideal ar să îmbătrânim frumos, păstrându-ne în permanenţă un spirit tânăr ,să incercăm să învătăm din propriile greseli , şi, mai ales să nu uităm că trebuie să ne bucurăm de viaţă în orice clipă.
Din nefericire, în zilele noastre asistăm la o adevărată revoluţie în care non-valorile devin literă de lege şi viceversa şi în care aparenţa contează mai mult decît esenţa.
Astfel, oamenii pun mai mult preţ pe o tinereţe fizică decât pe una spirituală.Rezultatul este că tot mai frecvent vedem oameni care încearcă prin toate mijloacele(haine, de multe ori nepotrivite, diverse tratamente, şi în ultimul timp-operaţii estetice)să-şi ascundă adevărata vârstă.
E trist că ducem o luptă crâncenă cu timpul, încercând să-i ştergem amprentele de pe chipul nostru , fără să ţinem seama de consecinţe.Şi acestea pot fi chiar grave.
În primul rând, dietele prea drastice sau operaţiile estetice riscante ne pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa.Nu cred că un ten mai tânăr cu câţiva ani poate fi un motiv destul de întemeiat pentru a ne primejdui viaţa.
Apoi,există riscul pierdării identităţii şi,din dorinţa de a arăta cât mai bine putem ajunge să ne privim în oglindă şi să nu ne mai recunoaştem.
De asemenea, ar trebui să fim conştienţi că şi îmbătrânirea are rolul ei bine definit.Ne face să ne dăm seama că suntem efemeri pe acest pământ şi tocmai de aceea, trebuie fim dispuşi să descoperim farmecul fiecărei etape a existenţei noastre.
Poate în viitor, oamenii işi vor aminti de acel adevăr de mult uitat şi anume că un fizic tânăr şi atrăgător nu valorează nimic dacă nu ascunde şi un suflet pe măsură.
Şi acum o melodie...sursa de la care a pornit acest articol.


Aphaville, forever young
Asculta mai multe audio Diverse

2 comentarii:

Anonim spunea...

da,asa e, putini reusesc sa isi pastreze sufletul tanar.cat despre cei care incearca sa-si ascunda varsta,sunt chiar patetici:-p

Fetita Junglei13 spunea...

Cand am citit titlul acestui articol, m-am gandit direct la melodia aia.Merci.Corect,daca nu ai sufletul tanar, poti sa iti dai cu mii de creme si produse,tot degeaba.Mai e o tampenie, pe unii dintre noi prejudecatile ii omoara: "dar nu pot samai fac asta, ca am o varsta si ce o sa zica lumea","vai,ce-s hainele alea la tine,ca nu mai ai 16 ani","ce inseamna cozile astea la tine, ca tu nu mai esti de cozi?" si multe.Multi uita sa traisca din cauza lumii si a conceptiilor.Eu cred ca daca tu te simti bine cum esti si cu ceea ce faci,fara a deranja pe altii, nu ar trebui sa te afecteze cei din jur.
tu=oricine

 
blog template by suckmylolly.com : header hand photo by Aaron Murphy